כששנה חדשה מתקרבת, אני תמיד מוצאת את עצמי מתרגשת. זו לא רק התרגשות של התחלות חדשות, אלא תחושה עמוקה של הזדמנות—הזדמנות לכתוב דף חדש, להגדיר כוונות, ולהתחבר מחדש למה שבאמת חשוב לי.
מניפסטינג הוא כלי שאני מאמינה בו בלב שלם. לא מדובר רק בלבקש, להתפלל או לחלום. מדובר בהצבת כוונות בצורה ברורה, להרגיש את המציאות כאילו היא כבר כאן, ולפעול מתוך אמונה מלאה שזה יתגשם.
מאיפה מגיע המניפסטינג?
מקור הרעיון של מניפסטינג נעוץ בתפיסה שהמוח שלנו פועל בצורה שמחברת בין מחשבות חיוביות למציאות. כאשר אנו מציבים לעצמנו חזון ברור ומאמינים בו, המוח שלנו מתחיל לשים לב להזדמנויות שמקדמות אותנו לכיוון המטרה. בדיוק כמו כאשר קונים רכב מדגם מסוים ופתאום נראה כאילו כל העולם נוהג בו—המוח מתמקד במה שחשוב לנו ומאפשר לנו לראות מצבים שיכולים לעזור לנו להגשים את מה שאנחנו רוצים. מעין "מחשבה מייצרת מציאות". אפילו בפילוסופיה ההודית יש וריאציה של שיטת המניפסטינג, שנקראית "סנקלאפה", רצון, כוונה או שאיפה בסנסקריט.
המושג "מניפסטינג" הפך לפופולרי בזכות הספר "הסוד" מאת רונדה ביירן, שמלמד על "החוק של המשיכה" – הרעיון שמחשבות מכוונות יוצרות מציאות. כשהייתי בת 13, קראתי את הספר והתאהבתי ברעיון שאפשר לזמן חלומות לחיים. רציתי לאמץ כלב, אז תליתי תמונות של כלבים על קירות החדר שלי, דיברתי על זה עם הסביבה, ודמיינתי אותו הופך לחלק מהמשפחה שלנו. אחרי תקופה של כוונה מלאה, זה קרה – אימצנו כלב, והחלום שלי הפך למציאות עם ארבע רגליים.
ומה אומר המדע?
מחקרים מראים שמחשבות חיוביות יוצרות שינויים כימיים במוח, מגבירות תחושת מוטיבציה, ומעודדות אותנו לפעול. כאשר אנחנו מציבים חזון ברור ומאמינים בו, אנחנו מפעילים את מערכת ה-RAS (Reticular Activating System) במוח—מסנן שמחליט אילו גירויים ימשכו את תשומת הלב שלנו. לדוגמה, אם הכוונה שלנו היא למצוא עבודה חדשה, המערכת הזו תעזור לנו לזהות הזדמנויות בסביבה, כמו שיחות מקריות או מודעות דרושים, שלא היינו שמים לב אליהן אחרת.
בנוסף, הפעולה החוזרת של כתיבה והצהרה על כוונות יוצרת מעין תהליך של הטמעה—כאשר הכוונות הופכות לחלק בלתי נפרד מהתודעה שלנו, הן משפיעות על ההחלטות שאנחנו מקבלים ועל ההתנהגות שלנו. זה כמו לכוון מצפן פנימי שמוביל אותנו, גם אם לא במודע, אל היעדים שלנו.
בואו נתרגל
לשנה החדשה, אני מזמינה אתכם לקחת רגע עם עצמכם, לחשוב על כל מה שאתם רוצים לשנה הזו—בין אם זה בריאות, שקט נפשי, קשרים משמעותיים, או אולי אפילו להגשים מטרה שנראתה רחוקה.
אז לפני שמתחילים, אני יוצרת אווירה נעימה בבית—מוודאת שהמרחב נעים ומסודר, מכינה לעצמי משקה חם, מדליקה נר ריחני, מפעילה מוזיקה מרגיעה, ומתיישבת לחשוב ולכתוב:
הודיה על השנה שחלפה
אני כותבת לפחות חמישה דברים שאני מודה עליהם. גם אם זו הייתה שנה מאתגרת, תמיד יש רגעים קטנים של אור.
כוונות לשנה הקרובה
אני כותבת כוונות מדויקות, כאילו הן כבר קרו. לדוגמה: “אני חיה בשמחה ובשפע,” “הגוף שלי חזק ובריא” או “אני מוקפת באנשים שאוהבים אותי ותומכים בי". אפשר גם לבחור במטרה יישומית "אני מצליחה בבחינות", "אני יוצאת לטיול משפחתי".
פעולה ראשונה
אני בוחרת פעולה אחת קטנה שאוכל לעשות כבר עכשיו כדי להתחיל לזוז לכיוון המטרה.
לאחר מכן, אני עוצרת לרגע לנשום, לדמיין את השנה החדשה שלי בצורה הכי חיה שאפשר, ולתת לעצמי להרגיש איך זה יהיה לחיות את כל מה שכתבתי.
במהלך השנה, אני חוזרת לכוונות האלו. לפעמים דברים משתנים, ולעיתים הדרך מפתיעה, אבל תמיד יש קסם בלהחזיק חזון ברור ובאמת להאמין בו.
את התהליך הזה אפשר לעשות לבד, ברמה האישית. אפשר גם לשבת לשיחה עם חבר/ה טוב/ה או להעלות את הרעיון בפורום המשפחתי, וניתן להציב מטרות בהתאמה. מטרות אישיות, חברתיות, משפחתיות ועוד. אני מזמינה אתכם להתחבר ולתת לעצמכם להאמין בקסם של התחלה חדשה, תחשבו רחוק ותתנו לעצמכם לחלום. אין דבר מרגש יותר מאשר לדעת שאתם יצרני המציאות של עצמכם. מאחלת לכם שנה מלאה בבריאות, אושר, בשורות טובות וחוויות מדהימות. שהשנה הזו תביא לכן את כל מה שאתן ואתם חולמים עליו—ואפילו יותר.
Comments